QUOTE

69334_1651904335669_1178830915_31926045_3745087_n_large

Paris, je t'aime

Tumblr_lqsre59j791r0lmr8o1_500_large

YOU BUILD UP HOPE BUT FAILURE'S ALL YOU´VE KNOWN


THIS ONE`S FOR YOU AND ME


I´M SICK......LOVE SICK

Cheau! Lite seg uppdatering här, joo jag vet. Men fan vad förbannad jag blir. Jag har säker hundra gånger lovat migsjälv att börja träna! VARFÖR BLIR DET ALDRIG AV? 

Jag skulle ha börjat träna på måndagen, men jag blev sjuk. Fick feber och lite snuva. I told you so, jag blir alltid sjuk då jag bestämmer mig för att träna. Gud måste verkligen inte vilja att jag tränar. Nåja, jag skall försöka med en ny start imorgon. Jag tror att orsaken till varför man alltid lovar sig själv att träna, men det aldrig blir av är för att man egentligen inte har någon lust..men varför skulle man gör något man inte vill.. Jag har bestämt mig för att jag vill. This time i´m doing it, no matter what.

ONE LOVE

Alla har samma rättigheter och alla är lika mycket värda. Eller? Homosexuella är lika mycket värda som oss alla, det är inget fel på dem. Jag vill att ni läser denna text väldigt noggrant eftersom jag satt mycket tid på den och för att den är viktigt. Jag vill också att hur för eller emot ni än skulle vara mot homosexuella så läser ni igenom texten med ett öppet sinne och fundera på saken förrän ni drar era egna slutsatser, ok?

Vissa säger att man föds homosexuell eller så påverkas man av samhället, med andra ord föds man som homosexuell eller så blir man det när man växer upp. Detta förstår jag ändå inte, man säger ju att man utvecklar sin sexualitet först vid 11-16 års åldern, så hur kan man då födas homosexuell?

Risken för att bli mobbad i skolan om man är öppet homosexuell är fyra gånger större än för en genomsnittlig elev. Om ditt barn är homosexuell är risken att han/hon kommer att ta självmord ungefär lika stor som risken att bli mobbad. Är det därför månne som föräldrarna är rädda för att deras barn skall bli homosexuella? Men jag förstår inte den panikattacken föräldrarna får om deras lilla Kalle vill hellre leka med barbie dockor och ha rosa kläder på sig, eller om deras lilla Lisa hellre vill leka med Heman och inte ha på sig kjolar, det betyder ju inte att de är homosexuella.

I de flesta länder har homosexuella få eller inga rättigheter alls. I vissa länder, som till exempel irak och saudiarabien är homosexualitet dödstraff eller fängelse på livsstid. Iran är ett av de länder som fortfarande avrättar homosexuella. Ett exempel är fallet om de två tonårspojkar Ayaz och Mahmoud. (det finns också på videon) Ayaz och Mahmoud blev hängda på ett torg 23:e juli, 2005. 400 homosexuella blir avrättade varje år i Iran, det är fler än en per dag.

Inte bara i länder som iran, utan också i Amerika sker sånahär saker. Jag läste en gång om en pojke som bodde i en by och de kom fram att han var homosexuell. Ni vet väl hur det är att på på en liten ort, ALLA känner ALLA. Ett gäng med killar förde honom lite längre bort från byn, band fast honom i ett staket och slog honom med en pistol i huvudet, flertal gånger. Några dagar senare dog han. På hans begravning stod folk med skyltar där det stod ”Pojken förtjänade döden”.

Ett annat fall är i Vitryssland. En kille blev misshandlad för att han var homosexuell. Några dagar senare for han med läkarintyg till polisen. Han hade fått hjärnskakning och en mängd skador över hela kroppen. Polisen sa till honom att han inte skulle göra en anmälan, att folk skulle bara skratta åt honom. När han fortsätte säga att han borde inte straffas för sin sexuella läggning satt de in honom på sinnessjukhus för några veckor…smart va?  På sinnessjukhuset sa de att om han fortsätte att säga att han var homosexuell skulle de kontaka hans jobb så att han skulle få sparken.

Kyrkan har en så stor del i samhället och eftersom människor tar gud på fullaste allvar, tror de på vad prästerna säger. Om de säger att abort är ett brott, tror man på det. När de kom ut med att homosexualitet är fel, vem ville då umgås med homosexuella. När homosexuella försökte stå för sina rättigheter med demonstrationern kunde folk på gatorna slå och misshandla dem, och vad gjorde polisen? Ingenting. Senare kunde prästerna komma ut på gatorna och välsigna de holiganer som slått ihjäl människor. Prästerna tackade för att de rensade samhället. Kanske borde du tänka över vilken Gud du tjänar m du tror att han fördömer folk för vilka dom är. Kanske borde du utöva Jesu kärlek istället för hat.

Själv har jag inte läst någonstans i Bibeln att det står någonting dåligt om homosexualitet, eftersom bibeln inte handlar om det. Det enda som jag läst är ”Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er…”

Vissa anser att homosexualitet är en sjukdom, eller en psykisk störning. Orsaken till att man säger det är just för att de inte uppfyller de viktigaste här på jorden, att föra vidare generationen. Men herregud, människoarten försvinner ju inte automatiskt med att det finns homosexuella. Vad gör det om inte varje kotte förökar sig här i världen? Dessutom undrar jag, om människan är designad med det biologiska syftet att föröka sig och om homosexualitet är en störning i hjärnan, borde inte den störningen dött ut i takt med att homosexuella inte kan föröka sig?
Och de som är sterila och inte heller kan föröka sig, är de också psykistkt störda, eller!? Det finns ju heterosexuella par som skaffar barn på ”onaturlig” väg eftersom naturen förnekar dem att få barn. Är det också fel? Eller är det bara fel när homosexuella gör det?
Förresten om det är bara meningen med sex att fortplanta sig, varför har vi preventivmedel då? Det finns ju också heterosexuella som kan få barn som väljer att inte skaffa barn.

Vi i vårt land avrättar inte homosexuella fysiskt. Men det faktum att självmordsrisken bland unga homosexuella är högre än för en ”vanlig” ungdm borde vara en tankeställare. En annan orsak till att man tror att homosexualitet är en psykisk störning är för att de begår mer självmord än de som är heterosexuella. Men tänk er nu, vem skulle orka med att varje dag höra ”satans bög”, ”fyfan du e lebb och gillar att hångla med flickor”.. Jag tror att det är samhället som påverkar deras beslut att begå självmord, inte deras hjärna.

Om homosexualitet skulle vara en sjukdom eller en psykisk störning, varför bestraffar man dem för det? De gör ju inget ont här i samhället. Jag tror inte på att homosexualitet är en psykisk störning, däremot kan det vara en avvikande läggning. Men det tycker jag är bra, vår värld skulle se så tråkig ut ifall alla skulle vara likadana. Homofobi betyder ju ”rädsla för likhet”. Ett argument som går mot homofobiska åsikter är att det är naturligt med homosexualitet bland djur. Homofober säger att homosexualitet är en defekt enbart bland oss människor och är därför inte naturligt och bör anses som en sjukdom. Men de har så fel. Idag har man räknat upp till 1500 arter som är homosexuella. T.ex lejon, elefanter, får, hundar, schimpanser..med flera.

Inte nog med att homosexuella har annors problem av att bli accepterade har deras rättigheter om att få adoptera, donera blod och gifta sig i kyrkan varit stora frågor. Att adoptera ett barn, beror det på könet? Är det inte en bra miljö, trygghet och kärlek man vill ha för ett bran? Kan inte homosexuella par älska ett bran lika mycket som heterosexuella? Dessutom anser jag att de inte bryter mot naturens mest uppenbara behov av att ha en mamma och pappa. Det finns ju flera heterosexuella familjer där det bara finns en mamma eller en pappa.. så varför skulle en mamma och pappa vara mer naturligt än två mammor eller två pappor?
Att donera blod? Har homosexuella något konstig i blodet eller? Lika bra kan heterosexuella ha sjukdomar som homosexuella. Inte har väl en homosexuell mera sex än en vanlig person. Och fast det sägs att homosexuella har med könssjukdomar betyder detta inte att det stämmer.
Och att gifta sig i kyrkan, kan de vara så svårt att låta ett par bevisa sin kärlek precis som alla andra?

Det måste vara fruktansvärt att ständigt behöva försvara ens åsikt. Kan inte folk bara bry sig om sig sjäva? Självklart har situationen med homosexuella blivit bättre med åren, men ändå förekommer det ojämnliket.

Det som fick mig att skratta högt för några dagar sen var när jag lästa att Apple har godkänt en ny applikation till Iphonen, nämligen en app som skall bota homosexualitet. Bakom den ligger den amerikanska organisationen Exodus International som tagit som sin uppgift att motarbeta homosexualitet. Appen skall göra användaren ”fri från homosexualitet genom kraften från Jesus”.

Jag tror att folk har fått i sig på någotvis, speciellt pojkar (orsaken till att män oftast för hat mot homosexuella män är för att kvinnan har länge ansets vara lägre och därför bryr man sig inte om vad det gör), att det är äckligt att vara homosexuell. Än en gång förstår jag inte detta. Genast då de hör ordet homosexuell får det liksom tanken i huvudet att det är två män som klär sig kvnilligt som håller på att hångla så att tungorna skall trilla av. Men så är det inte. Bara för att man är homosexuell klär sig inte män kvinnlig och inte kvinnor manligt, fast okej, det händer sig också. Det är bara för att det anser det som äckligt. Och jag tycker det är dumt att folk ursäktar sig på med att säga ”men enligt bibeln och gud är det fel”.. när de egentligen är dom själva som vill acceptera dem.

Jag tycker att alla får ha sin åsikt om allting, med en bra argument. Jag accepterar att vissa inte tycker om homosexuella, men då vill jag också att de ska acceptera att jag tycker det är okej att vara homosexuell. Dessutom behöver man inte koppla homosexuell genast med vad det gör för privat. Jag menar, jag struntar fullständigt i vad mina grannar gör i sovrummet oavsett om de är hetero eller homosexuella. Jag vill inte veta.

Samhället försöker tvinga tjejer och killar att vara någonting dom inte är. Vi är alla människor med liknande livsmål och drömmar. Jag tycker att det är ett väldigt dåligt faktum att vi hatar människor på grund av vem de älskar. Jag anser att all kärlek är kärlek, så länge man inte gör något illa mot någon. Varför ens använda ord som heterosexuell, homosexuell eller bisexuell? Det är väl inte de mellan benen man blir kär i utan personen. Hur man än vänder på det kommer kärlekens färg alltid att förbli röd.

Här är ett videoklipp från youtube som fick mig att bli intresserad om ämnet.


TOMORROW

Imorgon gäller det. Jag lovade migsjälv att efter att skolan har börjat skall jag börja träna igen. Jag hade som nyårslöfte att börja träna och de for hur bra som helst ända till April då jag blev sjuk i en vecka och tyckte att det var så skönt att ligga i sängen så jag slutade träna. 

Men nu skall det hända saker här påriktigt! 

Jag är ca. 171 cm och just nu väger jag 69,8, vilket jag anser som ganska jävla mycket. Själv skulle jag vilja väga under 60... Men att gå ner 10 kg är ganska så mycket och knappast så himla bra för kroppen. Jag kommer att ändra mitt kostschema helt och hållet. Träningen kommer jag att utföra så gott som utomhus så länge det ännu är fint väder, men sen kommer jag att förflytta mig till gymmet. Jag tänker INTE börja så hårt, eftersom kroppen tar skada av det. Förr när jag bestämt för för att börja träna har jag börjat för hårt, vilket bara ha gett resultatet att jag blivit sjuk... :s

Ni får väldigt gärna förlja med och peppa mig hela vägen. Och jag hoppas jag kan uppmana er om att träning är bra och alla behöver det. Man behöver inte vara en sportfåne men alla måste träna för att kroppen skall må bra. 

WISH ME GOOD LUCK! 


OBS! INTE jag på bilden :p

FUCK THE FITNESS, FEEL THE FATNESS

Bakade kladdkaka igår, MUMS! 



BREAKFAST

Idag till morgonmål pressade jag själv lite appelsin saft, de smakar så mycket bättre än köpt appelsin saft, håller ni inte med? 






Jag skall tipsa er om en liten grej. Om ni någongång har någonslags temafest eller bara en vanlig fest eller nåt, och ni vill servera efterrätt på lite annat sätt, kan ni pressa appelsinsaft och sen tar ni skalet som blir över och tar bort "köttet" som blivit kvar och sedan sätter ni glass i den :)

BACK TO SCHOOL

Igår började skolan igen efter ett skönt sommarlov (egentligen inte så jätteskönt eftersom jag har jobbat nästan varje dag). Nå, nu har jag börjat andra året i gymnasie. Idag skulle ha varit min första "riktiga" skoldag, men jag missade bussen så jag får stanna hemma istället :S

Det här är första gången i mitt liv osm jag missar bussen! Den brukar alltid vara lite sen och jag var nog i tid, men tydligen hade den också varit i förtid! SKIT!
Egentligen bryr jag mig inte så mycket. Skönt att vara hemma. 


Dead phone

Min telefon har strulat lite en tid, men nu har touchen slutat halvt att fungera. Jag köpte telefonen på nätet för ett år sedan, så är inte säker om det finns något garanti på det. Jag är nog lite förvånad över att den inte fungerar, eftersom jag har inte fällt den på marken nästan alls. Den har inte en enda skråma på sig. Och jag är verkligen irriterad, för jag betalade inte 300 € för att måsta köpa en ny telefon efter bara ett år. 

SKIT SKIT SKIT. Är så deprimerad att jag måste äta glass eller något. Jag vet att det bara är en telefon, men där finns en massa bilder, meddelanden och kontakter som jag inte sparat.

SUNGHA JUNG



Sungha Jung! Så otroligt begåvad på att spela gitarr, när jag hör honom spela önskar jag att jag valt gitarr istället för piano. 

Jag vill att han ska spela på mitt bröllop!

LIFE IS SIMPLE, YOU MAKE A CHOISE AND DON`T LOOK BACK

Första inlägget och jag har ingenting att skriva. Jag antar att de flesta brukar berätta någonting om dom själva i deras första inlägg, men det tänker inte jag göra. Jag känner mig redan vid det här laget och det är min blogg. Ni som läser får lära känna mig för varje dag som går förbi.

Jag kom just från duschen och är snart påväg att åka till stan med min mamma, bror och syster. Har ingenting speciellt jag borde köpa (kanske skolsaker eftersom skolan börjar nästa vecka?), men någonting kommer jag väl att hitta med hem :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0